Svenska Baristalandslaget 2013/14

Härmed presenteras 2013/14 års Svenska Baristalandslag

Nicolas Castagno är regerande svenska Brewers Cup mästare och kom på 13:e plats i Worlds Brewers Cup i Melbourne 2013. Nico har stor erfarenhet av flera specialkaffebarer i Stockholm. Med bakgrund i sociologi och studier i hållbarhet han är också intresserad av de sociala aspekterna inom kaffekedjan. Hans dröm är att arbeta närmare jordbrukarna för att ytterligare forma specialkaffebranschen. Idag hittar man Nicolas på Drop Coffee i Stockholm som även jobbar för att förmedla skandinaviska kaffeupplevelser utanför Norden.

Nico@DropCoffeeApril2013_MG_3752

Anna Nordström, Svensk Koppningsmästare 2009, 3:e plats på World Cupping Championship 2009

Utbildare, provsmakare och specialkaffeansvarig på Löfbergs i Karlstad. Vill inspirera och ge fler chansen att prova olika sorters kaffe och upptäcka specialkaffets underbara värld. Det allra bästa med mitt jobb är att kärleken till kaffe bara växer ju mer man lär sig och jag fascineras särskilt av alla människor, processer och andra faktorer som var och en bidrar för att skapa en riktigt god kopp.

Som tävlande har jag ett VM brons samt SM guld och SM brons i koppning, jag är också certifierad baristadomare och Gold Cup certifierad brewmaster.Sedan 2010 har jag suttit i styrelsen för SCAE Swedish Chapter och planerat och arrangerat olika kaffetävlingar såsom Barista Cup, Brewers Cup och Koppnings SM. Så ofta som möjligt rostar jag också kaffet som serveras i vårt kafé Rosteriet eller testar olika bryggmetoder, hoppas att jag snart får bjuda på en riktigt god kopp kaffe!

AnnaNordstromPortratt

Oskar Alvérus, Svensk Barista Cup mästare 2013

Jag började som en bartender, tröttnade på sena nätter och berusade människor. Jag mötte upp Alexander Ruas och Alexander Sjödin, två kaffe personer som arbetade i specialkaffes ”underground scen” och de introducerade mig till alla de saker som jag saknade i en vanlig dålig kopp kaffe.

Vi började experimentera och öppnat en liten butik nära Mariatorget. Ett år senare fick vi våra händer på det utrymme som nu kallas Drop Coffee. Det var ca 5 år sedan.

Nu har Drop Coffee vuxit till en fullskaligt rosteri. En 25kg Diedrich representerar företagets hjärta.
Hela försäljning, kurser, events och vår espressobar är saker som vi fokuserar mycket på nu.

Att vara en del av det svenska landslaget är något jag har sett fram emot under en lång tid.

Oskar@DropCoffeeApril2013_MG_3946

Tobias Palm, Svensk Koppningsmästare 2013

Jag heter Tobias och är baransvarig i johan&nyströms konceptbutik. Har nu jobbat som Barista i snart 2 år, men haft ett stort kaffeintresse även innan det. 2010 började jag tillsammans med min kompis Max att blogga om kaffe. Vår tanke var att det skulle vara ett sätt för oss att få lära oss mera om kaffe, samtidigt som vi drömde om att en dag få öppna ett eget café. Drömmen blev sann, och vi öppnade vår kaffebar alla tiders i Örebro. Det året lärde jag mig så mycket, som gjorde att jag senare kunde flytta till Stockholm och börja jobba för Johan&nyström. Den här våren har varit otroligt för mig, 1:a i koppnings-SM och 2:a plats i Baristacup är mer än vad jag kunde drömma om. Tror mina framsteg kommit tack vare kolleger, kunder och vänner som hela tiden inspirerar mig och motiverar mig att bli bättre och bättre. Det är en stor ära för mig att bli uttagen till landslaget, och jag vågar sticka ut hakan och säga att vi kommer ta tillbaka guldet till Sverige i år!

TobiasPalm

Annonser

Om alexanderruas

father, husband, photographer @ www.ruas.com & Swedish Barista Champion 2011 @ www.flickr.com/coffeeruas
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s