Föreläsare på Nordic Barista Cup 2012

I Nordic Barista Cup får nordens allra bästa baristor visa upp sig och sprida sina kaffekunskaper, men precis som inom vilken vetenskap som helst finns det mycket kvar att lära och många grenar att fördjupa sig inom. Dagarna i Köpenhamn kommer att vara fyllda av föreläsningar från personer som jobbar profesionellt med kaffe på olika vis världen över. Nordic Barista Cup är ett förträffligt forum för utveckling och kunskapsutbyte.

Årets fokusland kommer att vara Kenya. Landet har producerat rent och karaktäriskt kvalitetskaffe de senaste åren och är ett personligt favoritproducentland hos landslaget. Här är ett litet urval av föreläsare vi inte vill missa.

Image

Kenyanska kaffestyrelsens högsta chef, Wanjira Njeru. Hon har bland annat en stor erfarenhet av jordbrukshandel, kaffeforskning och projektledning. På fredagen kommer Wanjira föreläsa om “handel av kenyanskt kaffe.

 

ImageVärldmästaren 2007 och en av grundarna till Square Mile Coffee Roasters, James Hoffman. På sin sida www.jimseven.com bloggar och podcastar James kritiskt och ödmjukt om kaffe. På Nordic Barista Cup 2011 höll James en föreläsning om att återuppfinna espresso. I år kommer James föreläsa om ”Hur man gör kaffe till en genomförbar karriär”.

 

Image

Morten Wennersdaard är kaffeköpare och produktchef på Solberg & Hansen kafferosterier. Morten har gjort mycket för norskt specialkaffe, i synnerhet inom spårbarhet. 2011 startade han Nordic Approach (ett kaffeimporterande företag), med fokus på hållbarhet och spårbarhet, tillsammans med Tim Wendelboe. På torsdag föreläser Morten om ”Spårbarhet och kvalitet i Afrika”.

ImagePeter Kimata, är en kvalificerad agronom från Kenya. Peter deltar bland annat i hållbara projekt  inom kaffeproduktion som leder till Utz-, FLO-, RA- och 4C-certifieringar. Han är också huvudredaktör för miljöledningen. På torsdagen håller Peter Kimata en koppning och föreläsning om ”agronomi i kenyansk kaffe”.

Image

Hamish Anderson kommer att visa på likheterna mellan vinvärlden och kaffevärlden. Hamish är en av Londons mest berömda vinexperter och har vunnit många utmärkelser för den berömda Tate Britain Cellar, där Hamish är ansvarig för vininköp och har nyligen även hjälpt till att starta upp ett rosteri. Hamish har även skrivit boken “Vino: Great Wine for Everyday Life”. På torsdag kommer Hamish Anderson att hålla en vinprovning samt tala om ”Terroir vs blandning i vin”.

Läs om alla grymma gästtalare och Nordic Barista Cups program på http://nordicbaristacup.com/2012-denmark/2012-speakers/

Vi ses snart!

Källa: www.nordicbaristacup.com, bilder från Google.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Föreläsare på Nordic Barista Cup 2012

  1. Ping: Nordic Barista Cup 2012 « Lila Kaffesnack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s