Landslaget för 2011

Sommaren 2010 beslutade styrelsen för SCAE Sweden att utse ett Baristalandslag som representerar Sverige i tävlingar som exempelvis Nordic Barista Cup. Förutom att representera Sverige i olika tävlingar under året ska de också uppträda som frontfigurer för specialkaffet och vara tillgängliga på olika evenemang såsom Barista Cup som SCAE Sweden anordnar och även ställa upp på minst ett evenemang som sponsorerna till Baristalandslaget ordnar.

Landslagskommitténs uppdrag är att utse ett landslag bestående av personer. Landslaget bör bestå av hälften tjejer och hälften killar. I valet av landslag bör tävlingsframgångar, dokumenterade färdigheter och personlig dynamik beaktas. Landslaget ska inte bara bestå av baristor, utan även rostare, koppare etc är önskvärda. Målet skall vara att få fram ett starkt landslag med bred kompetens som även kommersiellt gångbart. (Kriterier från 2010)

Det är med stolthet som vi presenterar årets Svenska Baristalandslag. Landslagskommittén bestående av Jens Brine, Daniel Chomieniec, Eva Gefvert Nordell, Per Nordby och Daniel Ramheden har efter noga övervägande utsett följande personer att bära Sveriges fana högt i specialkaffevärlden:

Pernilla Gard: Pernilla arbetar som manager för da Matteo Göteborg. Hennes driv och engagemang för specialkaffet har lett till topplanceringar i Barista Cup (2009, 2011). Hon har besökt kaffeplantage i Etiopien och Colombia och även dömt i Barista Cup. Pernilla representerade även Sverige i Nordic Barista Cup i 2010.

Anne Lunell: Lagets lagledare. Anne har representerat Sverige i Nordic Barista Cup tidigare och hon tar med sig stor erfarenhet av tävlingen in i laget. Anne är en tidigare vinnare av Barista Cup (2006). Tillsammans med Charles Nystrand driver hon Koppi kaffebar & rosteri i Helsingborg.

Per Nordby: Lagets doldis. Per har ett långt engagemang till specialkaffet i Sverige. Han har tävlat och dömt i Barista Cup, rostat och koppat för da Matteo. Per har en enorm bredd inom kaffe coh är inte rädd för att bjuda på sig själv. Han är nyligen hemkommen från Sydamerika där han i fyra månaders tid rest runt och besökt kaffeplantage.

Alexander Ruas: Vinnare av Barista Cup 2011. Med 20 års erfarenhet av fotobranschen tar nu Alex klivet in i specialkaffets ädla kretsar. Alex arbetar normalt med kvalité och produktutveckling på Drop Coffee i Stockholm.

Landslagets första utmaning är Nordic Barista Cup som går av stapeln den 25-27 augusti i Köpenhamn. Vi håller tummarna och hoppas på en repris från förra året då Sverige gick segrande ur striden. Heja heja!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Landslaget för 2011

  1. Ping: Ulrikas kaffelänkar – 29 november 2011 | Ulrika Ingemarsdotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s