Analys av dag två.

Ytterligare en dag med mycket input input input. Åhh så kul detta är. Man blir ju så inspirerad.

Vi började dagen med ett aromatest kl åtta på morgonen. Vi stod runt ett bord med ögonbindel och vår domare höll snabbt fram fem olika skålar med diverse grejer i. Man fick lukta på varje i ca 3 sek, sen skulle man komma ihåg alla fem och i vilken ordning innan vi efter den femte fick ta av oss ögonbindeln och skriva ner vad vi trodde det var. Kul! Danskarna tog hem denna deltävling med 14 poäng, vi låg på andra plats med 13 poäng.

Efter en förläsning av Tim Wendelboe fick vi nästa utmaning – att koppa ett och samma kaffe med fyra olika rostgrader, och placera dem i rätt ordning från mörk till ljus. Danskarna tog hem även denna med maxpoängen 16! Bra jobbat. Vi fick 12 poäng och hamnade även här på en andraplats.

Den sista deltävlingen vi bedömdes på idag var hur vi tränade Linn Maren. Tjejen visar sig vara snabb att lära sig, det vi sa första dagen hade verkligen sjunkit in under natten och presentationen sitter faktiskt som en smäck! Hoppas det vill sig imorn när hon faktiskt ska tävla, man kan aldrig veta. Vi försöker träna henne pedagogiskt, informativt och på ett kul sätt och hela tiden kommunicera med henne vad hon känner att hon behöver mer träning på etc. Jag tror hon tycker det är kul och det är väldigt roligt att se någon utvecklas mer och mer.

Resten  av dagen koppade vi och gick på alla föreläsningar. Spännande smaktest med Paul Songer igen, som ni såg bild på tidigare. Olika typer av syror och hur tex sötma, bitterhet och salt påverkar dessa olika syror.

Även en whiskey och kaffeprovning hanns med, två olika whiskey som parats ihop med två olika kaffen.

Efter denna långa dag väntade en Miami Vice fest! Vi slussades ut någonstans, ingen aning om vart, för jag tror både jag och Rebecka sov på vägen ut. Men vi hamnade iallafall vid vattnet i en jättehärlig lokal. Bubbel, öl gjord speciellt för NBC och, som sagt, världens skaldjursbuffé. Fantastiskt fint.

Mitt under kvällen annonserades vilket lag som ligger först, totalt sett efter dessa två dagar. Och som ni läst, så leder vi! Det känns så kul och Colombia och resan dit som är priset (förutom äran att vinna vilken såklart är stor!) känns plötlisgt inom räckhåll och vi är såå taggade nu alla fyra.

Ställningen efter dag två:

1. SVERIGE

2. Island

3. Norge

4. Danmark

5. Finland

Alltså precis som efter första dagen, bara att vi gått om Island.

Lite dans efter det till gamla 80-tals dängor och sen däckade Team Sweden i ett hörn fullt av soffor och kuddar.

Vad som gör att vi leder i nuläget tror jag är att vi varit stabilast under hela tävlingen hittils plus att vi har ett bra träningsprogram som vi följer. Dessutom trivs vi ihop och har nog gått in med samma inställning alla fyra.

Men. Allt kan hända imorgon och jag ser fram emot en spännande dag!!!

Goder natter.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s