Analys av första dagen…

Jag och Rebecka tillbaka på tjejrummet, lite smått analyserandes av första dagen. Många föreläsningar. Många koppningar. Den första av varieties. Sjukt svårt. Maxpoäng var 16 och lagen fick följande:

6 poäng – Finland

2 poäng Sverige, Danmark och Island

1 poäng Norge

Mycket svårt alltså. Efter detta ett smaktest efter en förläsning, och under guidning av, Paul Songer. Plocka ut sälta, sötma och syra och vilken intensitet. Olika grader och olika kombinationer. Intressant och kul.

Efter detta: träningssession med vår baristatrainee Linn Maren som visar sig vara en naturbegåvning när det gäller att brygga espresso och skumma mjölk! Mycket tacksamt i detta läge. Vi har även tränat på hela presentationen hon ska göra på lördag. Har en timma imorgon också. Känns stabilt.

Vår blend för Linn Marens tävling är vi otroligt nöjda med. Rostad och skapad av allas våra vänner Daniel och Peter på Love Coffee. Sötman, den mörka chokladen och den lätta fruktigheten kommer fram precis som vi ville. Tack killar!

Den tredje delen vi bedömdes på idag var vårt Training Programme (för Linn Maren) vi skickade in för några veckor sedan som vi hade jobbat på någon månad eller så. Var grymt nöjda med det så hoppas det fick höga poäng! Vi vet inte poängen varje lag har just nu, men ordningen:

1. Island

2. SVERIGE

3. Norge

4. Danmark

5. Finland

NBC är kul. Det är kreativt och det finns plats för mycket skratt. Vi har bra teamspirit i laget. Även om det är en rolig tävling så känner man rivaliteten lagen emellan, mer från vissa än andra.

Just nu känns det grymt, grymt, grymt!!! Två dagar kvar. NU TAR VI DOM!

Annonser
Det här inlägget postades i Nordic Barista Cup och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s